Thursday, February 7, 2013

Tok Mikhail sakit




Hari sabtu...tengah aku dok santai-santai....adik ipar aku call bagi tau yang mak mertua aku masuk hospital....katanya muntah darah dan berak darah...sebelum tu memang dah masuk hospital...dan baru lagi keluar....masa tu hubby aku bawak mikhail jalan2...bila dia balik aku bagi tau laaa....aku ni memang jenis relax sikit...tak de kelam kabut....sambil tu aku kemas baju jugak...sebab ingat nak balik esok je...bila adik ipar aku call lagi kata mak dah teruk...hubby aku dah kelam kabut...aku relax lagi...sebab aku dah biasa hadap situasi cemas....arwah mak aku dulu...kanser hati...arwah kakak aku kanser usus...mak mertua aku ni ada sakit buah pinggang....mungkin sebab tu hubby aku cepat panik...

Jadi kami bertolak ke Selayang pukul 8.30pm...sempat lagi singgah pasar malam Alor Gajah...sebab Mikhail bising nak ayam...dia ni tak boleh kalau tak dapat ayam satu hari...dah dapat ayam baru senyap...hubby aku pun lepas tu bawak kereta macam nak tercabut tayar....aku biar kan je...tengah jalan pak mertua call...kata jangan ikut jalan biasa sebab jalan jem...pasal Thaipusam...campur darap tolak bahagi....kami sampai Hospital Selayang kul 12.15am...tapi tak boleh masuk tengok sebab mak dalam bilik...doktor masukkan kamera nak cek luka dalam badan...sebab doktor kata ada pendarahan dalaman...so hubby pun hantar kitorang balik dulu...sebab mikhail dah mengamuk nak bum-bum...


Ahad tengahari baru la kitorang dapat tengok Tok Mikhail....aku tengok lemah je mak mertua aku ni...katanya kaki bisa lagi...tapi darah tak keluar dah...masa doktor letak fail atas meja...aku pun tinjau laa...ooo Peptic Ulcer Disease...ulcer kat usus...ada banyak lubang kat dinding usus tu...tapi ada satu lubang besar...tu yang keluar darah banyak...

Aku ni biasa la...memang suka tinjau keadaan sekitar...aku tengok hospital ni ok laa...ada sedia kan kerusi yang agak selesa tuk orang yang menunggu...bilik rehat dia pun ok la...cuma nurse dia tak mesra alam...jiran-jiran pun ramai yang datang melawat....semangat kejiranan tu ada la aku nampak....ye la Tok Mikhail ni ustazah ajar orang ngaji kat apartment tu...

Doa-doa biarlah Tok Mikhail cepat sembuh....amin....



4 comments:

sha (chirp chirp) said...

semoga tok mikhail cepat sembuh! amin :)

Viva Sakura said...

tq sha...mudah-mudahan..

Kesuma Angsana said...

moga cepat sembuh ye. Done follow back sini juga

Viva Sakura said...

terima ksh kesuma angsana...mudah-mudahan..