Saturday, June 26, 2010

BUAH DAKWAT

Hari ni VS nak cite pasal buah yang ada kat kampung VS...nama buah ni "BUAH DAKWAT"...sebab nama dia buah dakwat pasal air yang kuar dari buah ni warna die macam dakwat biru...kat kampung lain tak tau la plak VS ada ke tak...tapi dulu arwah mak VS cakap kat Taiping ada...tapi nama dia lain...kat Melaka ni pun tak semua kampung ada....buah ni bentuk die macam buah anggur...gugus die pun macam anggur....kalau masih muda warna hijau....bila dah nak masak warna merah...n bila dah betul2 masak....warna hitam....rasa dia kelat cikit laa...kalau yang tak tahan rasa kelat...boleh makan gaul garam....

Tengahari tadi abg VS call bagi tau buah dakwat ni dah banyak yang masak....die suruh balik ambik....so petang tadi VS balik laa kampung semata-mata nak ambik buah ni....emmmm lebat betul tahun ni....tapi sayang mak VS dah tak de...kalau tak..die mesti suka...

1 comment:

Altex lan said...

saya telah order benih buah dakwat dari china.